Dacia Duster 1.6 - recenze, uživatelský test

23.12.2012 21:46  
celkové hodnocení:

40 %

Z Dustera jsem doslova zklamaný. Poprvé jsem si koupil nové auto, předtím jsem jezdil ve starším Focusu a tluču se do hlavy, že jsem si o něm nezjistil více informací, hlavně na internetu. Auto nevypadá zle, hodně se mi líbí a docela jsem byl překvapený i z interiéru, ač to je jen základ. No zavazadlový prostor takřka žádný, místa šíleně málo, je to až hamba, že takový auto pustili z pásu. Pro ženu ideální auto, ovšem až na ty neduhy. Nízký a hlučný podvozek, při větší překážce na vozovce jsem normálně škrtal. Motor žádná sláva, první převodový stupeň při jízděš z kopce nikdy nedávajte, je docela rychlý. Jízda v dacii Duster strašně nekomfortní, něco někde vrže, cítíte kdejakou nerovnost. Do zatáček raději vjíždím opatrně, nevěřím stabilitě auta. Dustera vážně nedoporočuju, to je auto k *ovnu.


Shrnutí auto recenze Dacia Duster 1.6

Hodnocení

Jízdní vlastnosti

Komfort

Praktičnost

Celkové hodnocení v procentech pro Dacia Duster 1.6

40% ze 100%

Klady

- snad jen ten vzhled

Zápory

- nízký, hlučný podvozek,
- motor je slabý,
- malý zavazadlový prostor,
- maálo místa v interiéru,

Komentáře ke článku

DotazAutor: Jarda | 07.08.2014 13:17
Opravdu píšete o Dusterovi? Nízký podvozek a málo místa v interieru?
Dacia Duster 2014 zklamáníAutor: Petr | 27.10.2014 10:27
Bohužel se musím připojit ke kolegům, kteří litují nákupu. Pořídil jsem si línou benzínovou 1,6 v max,výbavě, s šílenou spotřebou 9-10 l, bez ohledu na použití náhonu jen na přední kola, automatu, nebo stálého pohonu 4 kol. Pod přední kapotu do prostoru motoru se dostává nepořádek z cest, uvnitř vozidla je extrémně málo místa a ergonomicky je všechno špatně, to je zbytečné vyjmenovávat. Po delší trase z auta vylézám jako kdyby mne někdo mlátil holí. Hlučnější motor mi nevadí, protože blbě slyším (-: Nesmyslné řazení, podvozek nekomfortní skáče jak koza. Mohutně vypadající blatníky jsou udělané jaké lákadlo pro blbce jako jsem já, a jsou mohutné na úkor prostoru vevnitř. Prahy vylézají ven a bezpečně si o ně vždy přerazíte nohu nebo umažete kalhoty. Při jízdě přední kola vyhazují kamínky na zadní blatníky, čímž poškozují lak na karoserii. Auto jsem koupil nové, nebylo pořádně umyté s tím, že je lepší ho první měsíc nemýt, že Dacia používá nekvalitní Eko laky, u kterých trvá mnohem déle než vyzrají. Sedačky se houpají a jsou nepohodlné. volant je sice v kůži, ale má špatný tvar, je to jako byste dali kůži na železnou obruč ze šroťáku. Ať jste malí, či velcí, budete mít otlačené kolena od nesmyslně řešené palubní desky a držadla dveří řidiče. Při opření o zadní opěrky si spolujezdci pravidelně neúmyslně stahují okýnka díky nesmyslně umístěným spínačům. Spolujezdec vpředu nesmí mít více než 180 cm, jinak si utluče o přihrádku zejména levé koleno. Co nelze Dusterovi upřít, je smysl pro humor. Ostřikovače jsou navrtané v přední kapotě a doslova vám ošplíchnou přední sklo, takže to chce odvahu a neleknout se, na chvíli přestanete vidět. Zato spolujezdec v dešti a ve sněhu vidí jen půl okna, protože soudruzi z Rumunska vyřešili stírání oken tak dobře, že prostě vidí jen řidič. Zavazadlový prostor je neprakticky řešený a malý, ale to není lepší ani u Škody Yetti. Všudypřítomné nekvalitní materiály a předpotopní řešení jsou vidět všude. Člověk zvyklý na německou, nebo americkou (ano americkou, DUSTER je hluboko i pod ní) kvalitu, prožívá tvrdé vystřízlivění. Mýtus, že DUSTER je Mercedes pro chudé je nesmysl. DUSTER se hodí tak pro trpaslíky, ale ti zase neuvidí ze sedadla, nebo nebudou mít sílu překonat sílu péra na zvednutí, či snížení sedadla. A taky nezaparkují, protože šířka kapoty neodpovídá šířce vozidla, ta je kvůli "ohromným" blatníkům větší. Shrnutí: DUSTER rozhodně NENÍ levné auto, jen má základní výbavu tak očesanou, že si vše musíte dokoupit. Nevychází dobře ani v crash testech, nelze dokoupit airbagy vzadu atd. Nenechejte se zmást zajímavým dizajnem a opravdu velmi pečlivě zvažte alternativy. Zdravím, trouba, co naletěl.
dusterAutor: libor | 11.02.2015 09:17
mám auto 3roky zatím bez jediné chybičky v terénu kam jezdím celkem často je perfektní ale na silnici se taky neztratí spotřeba je do 10 litrů (1.6)ale jak sem napsal hodně se pohybuji v terénu a používám 4*4 další věc je že měřím skoro 2 metry o váze pomlčím a mám místa ve všech směrech dostatek
za ty 3 roky měním jen oleje a jedno rozbité zrcátko
DusterAutor: Ladislav | 25.02.2015 04:49
Plně souhlasím s Liborem.
Petr buďto nemá Dacii Duster, nebo "nemá všech pět pohromadě". Samozřejmě se najde něco co by se mohlo vylepšit, ale jde o maličkosti. Neexistuje auto které by bylo po všech stránkách 100%. Ale to co píše Petr jsou neuvěřitelné bláboly! Musel mít hoooodně špatnou náladu, nebo vůbec autům nerozumí.
DusterAutor: Manyjak | 28.02.2015 23:37
Já tomu taky původně moc nevěřil, ale za ty peníze mě to velmi mile převapilo. Nízky podvozek - blbost.
Spotřeba 1,5tdci 82kw 7,5l průměr. Místa je tam opravdu hodně, akorát ten kufr moh bejt krapet větší. H.
RecenzeAutor: Honza | 22.07.2015 15:09
Mám dvoukolku dustera 1.6 benzín něco přes rok a zatím max.spokojenost.Všude kam jsem jel jsem dojel i v zimě.Půměrná spotřeba kolem 7 litrů(Šumava) a dá se jet i něco pod.Což odpovídala cesta do chorvatska na dovolenou a ne co psal počítač ale změřeno od-do.Za ty peníze si myslim že slušný auto.
PetrAutor: Martin | 24.07.2015 12:53
Koupit si auto a potom hořekovat, že má malý kufr může jen nesvéprávný člověk.
DusterAutor: slavata | 18.12.2015 20:42
Mám Dustra dvoukolku v benzinu už skoro čtyři roky a nemůžu si na něj vůbec stěžovat.Spolehlivé pohodlné a prostorné.Spotřeba asi 7,3.Letos v létě cesta do Itálie a zpět za 6,8.Mohu jen doporučit.
DVOUKOLKA 1,6Autor: PEPA | 23.03.2016 19:56
žádnej zázrak. čekal jsem za ty chechtáky větší bonus.
no ale co je to lepší než byl můj Opel z německa kterej jsem měl už 15 roků a byl z druhé ruky.

Vožit nový komentář




pátý den v týdnu

RECENZE AUT 4x4 A SUV

Magazín bazar.autadoterenu.cz přináší recenze aut 4x4 a SUV. Zvažujete nákup ojetého vozu Dacia Duster ? Dřív než si vyberete, pročtěte si naše auto recenze a budete moudřejší.

do
do

MENU

Dříve než vyjedete do terénu, musíte se prokousat městem. Sledujte webkamery na motoristickém portálu Chcižít.cz.

Vyrobil INET-SERVIS.CZ | 2012 - 2017

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace OK